Samarbetsprojekt

MONOPOL 2018 @ Spritmuseum, Stockholm

Monopol återvänder i år som ett samarbetsprojekt mellan gallerierna Niklas Belenius, Elastic Gallery/Ola Gustafsson och Johan Berggren Gallery och äger rum under Stockholm Art Week på Spritmuseum den 12-15 april.

Målet för varje galleri presentation har varit att lyfta fram ett eller två av sina representerade konstnärskap och kontextualisera dessa - och indirekt också - galleriets program på ett sätt som den gängse konstmässeformen sällan tillåter. Något som också ytterligare stärks av de gästkonstnärer som är inbjudna. Gallerierna har arbetat fritt för att skapa en hängning som dynamiskt glider in i varandra, tematiskt såväl som i den rumsliga gestaltningen.

Belenius har skapat sin hängning runt konstnärskapen Przemek Pyszczek, Johanna Gustafsson Fürst, Willem Anderson och Inez Jönsson men visar också ett verk av Öyvind Fahlström. Elastic Gallery visar nyproducerade verk av Andreas Mangione och Catrin Andersson, som presenteras i dialog med tidigare verk av Camilla Løw samt den inbjudna mexikanska konstnären Rodolfo Diaz Cervantes. Johan Berggren har skapat sin hängning runt ett nytt, större arbete av Julia Bondesson i samtal med verk av konstnärerna Charline von Heyl, Seth Price och Rosemarie Trockel.

I sitt curerande arbete har gallerierna känt sig fria att oortodoxt samarbeta med andra aktörer och kan på Monopol därför presentera internationellt betydande konstnärskap som aldrig eller sällan visats i Norden i samarbete med deras gallerier.

Ett varmt tack till hela teamet på Spritmuseum med dess Restaurang, Arredondo \ Arozarena, Mexico City och Galerie Gisela Capitain i Köln.

Väl mött på Spritmuseum för en spännande konsthelg!

Öppettider

Torsdag 12/4 Vernissage kl 18.00-20.00
Öppen Vernissage men med begränsad kapacitet.

Fredag 13/4 Öppet med fri entré 12.00-19.00
Lördag 14/4 Öppet med fri entré 12.00-17.00
Söndag 15/4 Öppet med fri entré 12.00-16.00


Vänligen kontakta info@elasticgallery.com eller info@belenius.com för mer information och Pressbilder.

Back buttonBack to calendar