Vernissage: Alvaro Campo - Coincidental Fabrications

Var möts bilden och verkligheten? Det tycks vara den fråga som Alvaro Campo hela ti-den kommer tillbaka till. Det är en självklarhet att bilden alltid ljuger, men vardagen run-tomkring oss är också full av skeva och absurda vinklar och berättelser.

Alvaro Campo är i grunden fotograf och det märks oavsett om han arbetar med teckning eller skulptur. Han ser världen genom en kameralins. Världen är platt och tvådimensionell och suktar efter en lek med perspektiven för att få djup. En teckning smygs in i något som ser ut att vara en ögonblicksbild. Ett tillägg i Photoshop och ögat är lurat. En ny dimension uppstår samtidigt som vanan från alla bildflöden säger att det är en bild tagen av en ovanlig händelse, en slump. Men allt är arrangerat.

Till sist ljuset. Det som är avgörande för perceptionen och seendet och som ger liv till allt, inklusive bilden. Solens reflexer och brytningar skapar hägringar, synvillor och optiska fenomen. Alvaro Campo fångar reflexen från en spegel på en projektionsduk uppsatt i en park en frostig höstdag. Den kritiska blicken ser en algoritm och är lurad. Bilden är helt analog, solen har förvandlats till en projektor och hägringen är fångad inom en ram.
- Björn Norberg, frilans curator

Equator Art är en konstförening tillhörande Equator Stockholm.
Vi är ett arkitektkontor som jobbar med nybyggnad likväl som ombyggnad. Våra projekt innefattar kontor, handel, bostäder och ibland alla tre i mixed-use projekt. Ofta centralt belägna, ibland med kulturhistoriska värden, men alltid med krav på intressanta diskussioner och problemlösningar – det är då vi har som roligast. Vi utmanas gärna av projektens storlek och komplexitet, och satsar på en hållbar arkitektur med miljöaspekten i fokus för en bättre värld.
Under året står konstföreningen för vernissager och utställningar på kontoret, och nu anordnar vi en utställning med Alvaro Campo.

Varmt välkomna till vernissage 17.00 tisdagen den 10:e april.

Bild Titel: 15.56 solar time on 28/08/2017, åldermansvägen, Solna
Från Serien : The Equation of Time

Back buttonBack to calendar