Vernissage, Marcus Bois: Voyage au-dessus du temps qui passe

UTSTÄLLNING AV Marcus BOIS
« Voyage au-dessus du temps qui passe »

Marcus Bois första utställning på Galleri Hedengrens Trappa
Från April 11 till April 30 2018

”Teckningarna är resultatet av en konstnärlig process som har pågått under en längre period. När jag sitter i ett flygplan har jag tagit för vana att fotografera platser som jag flyger över på natten. Fotografierna, som tas med en mobil, är bilder av en resa, snapshots av tiden som passerar och landskap som jag skådar framför mina ögon. Bilderna är underlaget för mitt arbete och inspirerar mitt tecknande.

Jag jobbar med blyerts och filtpennor på svart matt papper. Jag behandlar det valda ämnet – den nattliga vyn från luften - genom att omtolka det på mitt eget sätt. Jag vill göra denna verklighet ett fruset, abstrakt och poetiskt ögonblick: ett sätt att äga stunden och försöka stoppa tiden. Om fotografins princip är att frysa ett ögonblick, personifierar och definierar den för hand gjorda teckningen min konstnärliga process. I dessa teckningar blir jag en sorts arkitekt som är inspirerad av verkligheten för att bygga ett poetiskt och kontemplativt verk. Dessa teckningar, som många av mina andra konstverk, förevigar ett samhälle i ständig rörelse.

Genom mitt konstnärliga uttryck har jag funnit ett sätt att göra mitt avtryck i världen med en tydlig tidsangivelse när jag var här på jorden – både symboliskt och fysiskt.”

Marcus Bois
Marcus Bois är född i Bryssel 1968. Han bor nu i Stockholm men jobbar i båda städerna. Han gick på flera konstakademier, dock får han anses vara mer en autodidakt. Han gillar att utforska och att upptäcka många olika konstuttryck, som till exempel teckning, måleri, installationer och skulpturer. Marcus har haft flera solo- och grupputställningar i Bryssel, Stockholm och NewYork. Han har sin ateljé på Mossutställningar i Stockholm.

För mer information
kontakta gärna Galleri Hedengrens på 08-6115128 / galleri@hedengrens.se
eller Marcus Bois på 073-3726367 / marcusbois@hotmail.com

Back buttonBack to calendar