Vernissage, LA Dreams – Sex Los Angeles-konstnärer till Stockholm

Vernissage 12 April 18.00, by invitation only
LA Dreams – Sex Los Angeles-konstnärer till Stockholm

Om New York drog till sig avantgardet på åttiotalet, har en ny våg av konstnärer under senare år sökt sig till Los Angeles. Sex av dessa nya stjärnor, som nu aktivt påverkar konsten med en egen stil, medverkar i grupputställningen LA Dreams på CFHILL, curerad av LA-baserade Melanie Lum. Utställningen, som innehåller måleri, skulptur och video, är CFHILL:s hittills mest omfattande och presenteras på två våningsplan.

Math Bass (f. 1981), tidigare performancekonstnär, ägnar sig numera åt teckningar och skulptur med optiska illusioner. Språket är stiliserat och geometriskt.

Lauren Davis Fisher (f. 1984). Arbetar med skulpturala objekt i keramik i en sorts absurd surrealistisk anda med perspektiv- och färgförskjutningar. Arbetar tidvis tätt tillsammans med Math Bass.

Aaron Garber Maikovska (f. 1978). Måleriet är snarare en gestaltning av rörelse än ”rent” måleri. Med sin utbildning i performancekonst och som f d assistent åt Paul McCarthy, utgör hans konst ett eget universum bestående av mänskliga ritualer och den mentala rörelsens motstånd.

Joshua Nathanson (f.1976) fyller sina dukar med färger från köpcentrets skimrande nyanser eller dataskärmens lysande bilder. Nathanson är en av de konstnärer som nyligen ställt ut på YUZ Museum i Shanghai.

Parker Ito (f. 1986) kan beskrivas som en enfant terrible. Med sina storskaliga målningar och installationer utförda av inhyrda assistenter har han väckt såväl känslor som stor respekt i konstvärlden.

Becky Kolsrud (f. 1984) tar sitt avstamp ur idén om kvinnan som allegori och havet som fond. I hennes senaste intensiva målningar framträder kvinnorna som moderna symboler med både nya och gamla band till konsthistorien.

CFHILL är ett art space med adress i ett 1600-talspalats i centrala Stockholm. På ca 800 kvm visas parallellt tre utställningar som byts ut ca var tredje vecka. Utöver utställningar erbjuder CFHILL rådgivning för konstsamlare, både för privatpersoner och för företag. CFHILL grundades 2016 av Michael Elmenbeck, Michael Storåkers och Anna-Karin Pusic. Pågående utställningar under Art Week är LA Dreams som tar plats på två våningsplan.

Tisdag - fredag: kl 12 - 17
Lördag kl 12 - 15

Bild: Becky Kolsrud 2018.

Back buttonBack to calendar