Utställning: Hans Andersson

Hans Andersson (f. 1979) fragmentiserar tiden genom skiktningar och lager i hans sköra kollage. Konstverken består av cirklar och diagonala streck ritade på papperskassar med vita ytor av Tipp-Ex. De detaljerade och precisa komposition er av repetitiva mönster skapar en estetisk symfoni och en slags hägring av former mot en dubbelexponering. Tillsammans bildar de en mångfacetterad och dämpad komposition. Närvaron av tid, eller dess frånvaro, gör sig påmind i Anderssons storskaliga pappersverk.

Hans Andersson är verksam i Stockholm och utexaminerades från Konstfack år 2005. Hans verk har visats både i separat-och grupputställningar, i Sverige och utomlands, exempelvis vid Tsingua Art Museum, Peking, Kina och Marabouparken Konsthall, Sverige. Hans verk finns representerade i ett flertal offentliga samlingar, bland annat Malmö Konstmuseum och Sveriges Allmänna Konstförening. Han har även gjort offentliga uppdrag för exempelvis Kalmar Sjukhus, Kalmar, Sverige.

Galerie Forsblom öppnade i Stockholm 2017 och är inriktat på internationell samtidskonst. Galleriet har en stark nordisk förankring och fokuserar på väletablerade internationella konstnärer såväl som på unga konstnärskap. Galerie Forsblom grundades i Helsingfors 1977 och är ett av de mest aktiva nordiska gallerierna på den internationella konstscenen.

GALERIE FORSBLOM
Karlavägen 9
114 24 Stockholm, Sweden
Tel. +46 8 207 807
www.galerieforsblom.com

Öppettider:
Tis–fre 11–18
Lör–sönd 12–16
Måndag stängt

Bild: Hans Andersson, Collage 2017

Back buttonBack to calendar