Galleri Charlotte Lund @ Diplomat Abstrakt

Under SAW gästar Galleri Charlotte Lund Hotel Diplomat och gör en utställning i loungen: @Diplomat Abstrakt
I utställningen @Diplomat Abstrakt presenteras två konstnärer som tar sig an begreppet abstraktion ur skilda infallsvinklar och i olika material. Resultatet är måleri och skulptur som båda uttrycker lekfullhet inom skarpa gränser.
Vi har här glädjen att visa nya verk av Marcus Eek och Patrik Aarnivaara.

Marcus Eek, måleri, (f 1968, Stockholm) tog sin masterexamen 1997 vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm, han bor och arbetar i Berlin sedan flera år tillbaka. Eek arbetar i akryl och olja på duk, pannå eller vinyl. Tekniken är kraftig och skarp, motiven färgstarka, ömsom kubistiska ömsom fria till penselföringen. Sedan några år tillbaka har Eek frigjort sig från symbolik och budskap och är nu helt inriktad på abstrakt måleri inspirerat av ljus, material och balans.

Patrik Aarnivaara, skulptur, (f. 1977) är bosatt och verksam i Malmö, tog sin masterexamen 2007 vid Konsthögskolan i Malmö, efter att ha utbildat sig vid Konsthögskolan Valand, Göteborg och Goldsmith College, London. Aarnivaara arbetar med skulptur parallellt med fotografi och rörlig bild. Många gånger är skulpturen 3D-versionen av en bild, en filmisk sekvens eller ett datoriserat algoritm-styrt seende. De nya golvskulpturerna är gjorda i plast, mässing och metall och för tankarna till mätinstrument.

Galleri Charlotte Lund startade 1993 i Stockholm och ligger sedan några år tillbaka i en butikslokal i Stockholm City.
Galleriet fokuserar på förstahandsmarknaden och representerar svenska och internationella konstnärer som verkar inom måleri, skulptur, fotografi, video och installation.

Galleri Charlotte Lund
Johannes plan 5
111 38 Stockholm

Bild: Patrik Aarnivaara, Subshape, 2017, Mässing, plast 96 x 13 x 13 cm

Back buttonBack to calendar