Bokrelease & Ljudkollage Performance

Bokrelease av Hans Andersson & Ljudkollage Performance av Sofia Jernberg

Hans Andersson (f. 1979) fragmentiserar tiden genom skiktningar och lager i hans sköra kollage. Konstverken består av cirklar och diagonala streck ritade på papperskassar med vita ytor av Tipp-Ex. De detaljerade och precisa komposition er av repetitiva mönster skapar en estetisk symfoni och en slags hägring av former mot en dubbelexponering. Tillsammans bildar de en mångfacetterad och dämpad komposition. Närvaron av tid, eller dess frånvaro, gör sig påmind i Anderssons storskaliga pappersverk.

Hans Andersson är verksam i Stockholm och utexaminerades från Konstfack år 2005. Hans verk har visats både i separat-och grupputställningar, i Sverige och utomlands, exempelvis vid Tsingua Art Museum, Peking, Kina och Marabouparken Konsthall, Sverige. Hans verk finns representerade i ett flertal offentliga samlingar, bland annat Malmö Konstmuseum och Sveriges Allmänna Konstförening. Han har även gjort offentliga uppdrag för exempelvis Kalmar Sjukhus, Kalmar, Sverige.

Sofia Jernberg
(f. 1983) är en experimentell sångerska, kompositör, improvisatör och artist. Hon utforskar röstens möjligheter likt ett instrument och hennes vokabulär innefattar även annorlunda ljudteknik som en motsättning till den traditionella sångtekniken. Hon experimenterar med sin röst i ett slags icke-verbalt vokaliserande, med dissonans och förvrängda tonlägen.

Sofia Jernberg växte upp i Etiopien, Vietnam och Sverige, sedan 2011 bor hon i Oslo, Norge. Hon har haft föreställningar runt om i världen och medverkar i samt komponerar en ny modern opera som har premiär 2019. Hon är aktiv som solo-artist och i olika musikkonstellationer, exempelvis Trondheim Jazz Orchestra samt har medverkat i audiovisuella verk av Matthew Barney, Erna Ómarsdóttir och Valdimar Jóhannsson.

Galerie Forsblom öppnade i Stockholm 2017 och är inriktat på internationell samtidskonst. Galleriet har en stark nordisk förankring och fokuserar på väletablerade internationella konstnärer såväl som på unga konstnärskap. Galerie Forsblom grundades i Helsingfors 1977 och är ett av de mest aktiva nordiska gallerierna på den internationella konstscenen.

GALERIE FORSBLOM
Karlavägen 9
114 24 Stockholm, Sweden
Tel. +46 8 207 807
www.galerieforsblom.com

Öppettider:
Tis–fre 11–18
Lör–sönd 12–16
Måndag stängt

Bild: Hans Andersson, Collage 2017

Back buttonBack to calendar