Guidad visning; Alexander Klingspor - Resenär

Guidad visning av Alexander Klingspor - Resenär

Alexander Klingspor – Resenär
Alexander Klingspors surrealistiska bildvärld speglar hans liv och reflektioner på omgivningen. Urbana miljöer, dekadens och burleska scener är motiv du finner i hans verk. Klingspor (f.1977) är bosatt i New York men kommer ursprungligen från Stockholm. Han har varit verksam konstnär sedan 1999 och haft utställningar på museer och gallerier i USA och Europa. Utställningen på Waldemarsudde blir den största separatutställning som gjorts med konstnären. Ett antal av verken som presenteras har färdigställts inför utställningen och aldrig tidigare visats publikt.
Utställningen pågår till den 27 maj 2018.

Sigrid Hjertén – En mästerlig kolorist
Sigrid Hjertén (1885-1948) är en av det svenska avantgardets frontgestalter. Hon var i sin ungdom elev till Henri Matisse i Paris där hon även tog starka intryck av Paul Cézannes måleri. I samtiden både hyllades och kritiserades hon för sitt expressiva färgmåleri. I utställningen på Waldemarsudde visas ett stort antal av Sigrid Hjerténs verk från 1910-talet fram till det publika och kritikerrosade genombrottet på 1930-talet då några av hennes mest fängslande och färgintensiva verk tillkom. Parallellt visas även ett antal målningar av hennes make Isaac Grünewald och av sonen Iván Grünewald.
Utställningen pågår till den 26 augusti 2018.


Prins Eugens Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer. Prins Eugen var en av sin tids främsta landskapsmålare och en betydande konstsamlare med inriktning på främst svensk konst. Samlingarna om runt 7000 verk omfattar bildkonst, skulptur och konsthantverk.
Året runt visas ett urval av prins Eugens egen konst, verk ur samlingarna samt tillfälliga utställningar. Museet är omgivet av en vacker blomster- och skulpturprydd park.
Reducerat pris på guidad visning av utställning Alexander Klingspor - resenär 14 april kl 14.00. Uppge Stockholm Art Week i kassan.

Bild:
Bildtext bild Sigrid Hjertén: Sigrid Hjertén. Självporträtt, 1914. Olja på duk, 115x89 cm. Foto: Andreas Nilsson/Malmö Konstmuseum.

Back buttonBack to calendar